Blog

Ylilauta Iida Vainio Video Hiihtotapahtuma Oli Järkyttävä

19-vuotias suomalainen sosiaalisen median vaikuttaja Iida Vainio sytytti äskettäin internetin kiistanalaisella TikTok-videollaan, joka esitteli hänen hiihtoseikkailujaan Levillä. Nopeasti leviämään levinnyt video kuvasi Vainion laskevan alas rinteitä silmiinpistävän keltaisessa mekossa väittäen olevansa “täysin hukkaan”. Tämä röyhkeä näytelmä hiihtämisestä vaikutuksen alaisena ja sen jälkeinen videon julkaiseminen sai jyrkkää kritiikkiä sekä yleisöltä että hiihtoyhteisöltä, mikä käynnisti kiihkeän keskustelun henkilökohtaisesta vastuusta ja tällaisen käytöksen loistamisen mahdollisista vaaroista.

Ylilauta Iida Vainio Video Hiihtotapahtuma Oli Järkyttävä
Ylilauta Iida Vainio Video Hiihtotapahtuma Oli Järkyttävä

Levin hiihtokeskus joutui videon leviämisen myötä tulviikseen huolestuneiden katsojien valituksiin. Lomakeskus otti pikaisesti yhteyttä Vainion ottamaan kantaa asiaan ja korosti rinteiden turvallisuuden tärkeyttä ja päihtyneenä hiihtoon liittyviä riskejä. Vastauksena Vainio puolusti toimintaansa vedoten videon humoristiseen tarkoitukseen ja puolustaen tasa-arvoa sisällöntuotannossa. Hänen kantansa sai kuitenkin myös kritiikkiä rinteillä olevista alkoholiravintoloista, jotka joidenkin mukaan edistävät juomisen ja hiihdon normalisoitumista.

Vastareaktiosta huolimatta Vainio kieltäytyi poistamasta videota ja myönsi virheensä, mutta pysyi lujana päätöksessään pitää sisältö verkossa. Tämä asenne herätti laajempaa keskustelua julkisuuden henkilöiden roolista roolimalleina ja heidän toimintansa vaikutuksista vaikutuksille alttiisiin lapsiin ja nuoriin aikuisiin. Kriitikot väittivät, että Vainion video loi vaarallisen ennakkotapauksen ja loisti vastuuttoman käytöksen rinteillä. Toiset huomauttivat kaksoisstandardeista sisällön arvioinnissa ja huomauttivat, että tällaisten videoiden vastaanotto vaihtelee usein tekijän maineen ja suosion mukaan.

Ylilauta Iida Vainio Video vahvisti kiistan valossa kantansa päihtyneeseen hiihtoon ja painotti tiukkaa huumausaineen hiihtämisen kieltämistä. Lomakeskus korosti hiihtopartioryhmien läsnäoloa, jotka valvovat aktiivisesti rinteiden turvallisuutta ja puuttuvat asiaan tarvittaessa. Tapaus kuitenkin korosti myös hiihtokeskusten rajoituksia sosiaalisen median alustoilla jaetun sisällön hallinnassa, koska niillä ei ole juurikaan valtaa siihen, mitä ihmiset haluavat julkaista verkossa.

Iida Vainion kuuluisuuden nousu oli nopea ja odottamaton, ja sen katalysoi hänen virusperäinen “Golden Dress” -tapaus. Tämä yhden yön menestystarina korostaa virussisällön valtavaa voimaa ajaessaan yksilöitä tähteyteen digitaaliaikana. Suuren vaikutuksen mukana tulee kuitenkin suuri vastuu, ja Vainion kiistanalainen hiihtovideo muistuttaa sosiaalisen median vaikuttajien tarpeesta pohtia tarkasti toimintansa vaikutuksia ja viestejä, joita he välittävät seuraajilleen.

Après-ski-juhlien suosio hiihtokeskuksissa on ollut pitkään keskustelunaiheena, ja monet ovat pyrkineet tasapainottamaan rinteistä nauttimisen ja turvallisuuden tärkeyden. Hiihtokeskuksissa on toteutettu erilaisia toimenpiteitä päihtyneen hiihdon ehkäisemiseksi, kuten alkoholimyynnin rajoittaminen ja hiihtopartioiden läsnäolon lisääminen. Haasteena on kuitenkin löytää tasapaino vierailijoiden viihtymisen ja sen välillä, että heidän toimintansa eivät vaaranna oman ja muiden turvallisuutta rinteillä.

Ylilauta Iida Vainio Video Hiihtotapahtuma Oli Järkyttävä
Ylilauta Iida Vainio Video Hiihtotapahtuma Oli Järkyttävä

Hiihtopartioilla on ratkaiseva rooli turvallisen ympäristön ylläpitämisessä rinteillä. He seuraavat aktiivisesti hiihtäjien käyttäytymistä ja puuttuvat tarvittaessa vaarallisiin tai vastuuttomiin toimiin. Päihtyneiden hiihtäjien tunnistaminen ja ottaminen voi kuitenkin olla haastavaa, sillä vamman merkit eivät aina välttämättä näy välittömästi. Viime kädessä yksittäisten hiihtäjien vastuulla on käyttää hyvää harkintaa, säädellä käyttäytymistään itse ja asettaa etusijalle henkilökohtainen ja ympärillään olevien turvallisuus. Kaikki tiedot ovat saatavilla verkkosivuillamme osoitteessa dientuthuvi.com.

Back to top button